🌎
This job posting isn't available in all website languages

Sorry this website is not available in your language.

Go to the Nederlands version

Home > Verhalen > Slimste Handen

Collega Michiel wint Slimste Handen van Nederland

Michiel dacht eerst dat het spam was, maar hij bleek toch echt genomineerd voor de verkiezing De Slimste Handen van Nederland 2020. Op vrijdag 25 september mocht hij bij de uitreiking zijn en won tot zijn verrassing een award in de categorie Vitaal & Fit.


Met De Slimste Handen awards worden technische vakmensen die het verschil maken in het zonnetje gezet. Elk jaar kunnen vakmensen en teams genomineerd worden voor 1 van de 6 categorieën. Michiel was genomineerd door zijn collega José de Kruijff en won de Vitaal en Fit award, de prijs voor collega’s die de fysieke en mentale gezondheid van zichzelf en anderen versterken. 

Michiel is de man die je kunt bellen

Michiel Kriele is onderhoudsspecialist, in de breedste zin van het woord. Hij zit inmiddels al 26 jaar in het vak, waarvan 19,5 jaar bij ENGIE. 


José de Kruijff nomineerde Michiel: 'Michiel heeft echt oog voor de ander. Hij staat altijd voor mensen klaar, of dit nu tijdens werktijd of in privétijd is. Kom je er op technisch vlak niet uit, zowel bij de klant als thuis? Michiel is de man die je kunt bellen. Michiel ziet het als mensen iets nodig hebben, een stuk kennisoverdracht, een helpende hand, een duwtje in de rug of een luisterend oor. Bij klanten kijkt hij altijd verder, op zoek naar de echte behoefte van de klant. Hij helpt in het meedenken over de oplossing. Door zijn zowel mechanische als elektrische kennis, is hij overal inzetbaar. Klanten vergeten hem nooit.'

Zijn nominatie heeft Michiel te danken aan een initiatief dat hij tijdens de coronacrisis heeft opgepakt. Hij wilde ervoor zorgen dat elke collega de waardering krijgt die hij verdient. Zo heeft hij de actie ‘Je bent goud waard’ in het leven geroepen waarbij alle medewerkers een persoonlijke kaart ontvingen met een cadeaubon voor een magazine.


Bescheiden motivator

Michiel, zelf nuchter en bescheiden: 'Ik wist eerst niet van de nominatie af. Pas toen ik werd uitgenodigd voor de live-uitzending begreep ik dat het serieus was. Ik ben blij met de award en de waardering, maar ook nuchter. Ik krijg energie van het motiveren van mensen. Als het even niet lekker gaat, ben ik degene die zegt: niet het hoofd laten hangen, we gaan ervoor. En lukt het niet, dan kom ik je helpen. Dat vind ik heel gewoon.'