🌎
This job posting isn't available in all website languages

Sorry this website is not available in your language.

Please select here above English or Nederlands.

Go to the Nederlands version

Home > Verhalen > Summer Challenge

Kilometervreters bij ENGIE

Deze zomer stond voor veel ENGIE collega’s in het teken van de #ENGIESummerChallenge! Het doel? Eén miljoen kilometer fietsen, hardlopen, of wandelen tussen 1 augustus en 30 september. Naast deze gezamenlijke challenge, lag er ook op individueel niveau een mooie challenge klaar: 250 km wandelen, 250 km hardlopen of 1.000 km fietsen. 

Of het ons gelukt is? Jazeker! Ruim 1.600 collega’s uit Nederland en België hebben deze zomer de benodigde 1 miljoen kilometers bij elkaar gesport. Een topprestatie! Van Terneuzen tot Delfzijl: Nederland kleurde deze zomer een beetje ENGIE blauw. Van een ontspannen avondwandeling, een ritje op de fiets naar het werk tot fietstochten van 200+ km. Elke kilometer telde mee. Bovendien: weer of geen weer, de ENGIE collega’s bleven gaan. 


Op een gezamenlijke Facebookpagina deelden de collega’s hun sportieve prestaties met elkaar. Marc, Margo en Ruud zijn drie kilometervreters die een bijdrage hebben geleverd aan het behalen van de challenge. Marc en Margo op hun racefiets en Ruud op zijn hardloopschoenen. Je leest hier meer over hun sportieve zomer.

​​​​​​​

Marc, Senior Beheertechnicus

Ik heb niet aan één maar aan twee challenges deelgenomen. De fietschallenge (1.000 km) heb ik behaald. Als duursporter vind ik lange afstanden op de fiets prachtig. 


Aan de hardloopchallenge (250 km) ben ik wel gestart maar deze heb ik niet behaald, omdat ik daar wat laat aan begon. Natuurlijk telden die kilometers wel mee voor het gezamenlijke doel: 1 miljoen kilometer. 


Ik vond het heel leuk om mee te doen aan de #ENGIESummerChallenge. Vooral om in de Facebookgroep te zien dat collega’s toch nog even de fiets pakten of een extra blokje om liepen om wat extra kilometers bij elkaar 
te sprokkelen om tot hun persoonlijke doel te komen. En natuurlijk ook om ons gezamenlijk doel te behalen...wat ons is gelukt! Volgend jaar doe ik zeker weer mee.


​​​​​​​Ruud, Projectleider

Deze zomer heb ik de hardloopchallenge van 250 km volbracht. Aangezien ik gemiddeld 60-70 km per week loop, was deze challenge goed te doen. Ik vond het erg leuk om samen met collega’s een sportief doel na te jagen, en helemaal omdat het ons gelukt is.


Tijdens één van mijn rondes kwam ik onderweg een Schotse Hooglander tegen. Echter nam hij het niet zo nauw met de1.5 meter maatregel, hij kwam me ook nog eens chagrijnig achterna!  ​​​​​​​Margo, Directiesecretaresse

Ik ben in eerste instantie gestart met de fietschallenge, deze heb ik behaald. Later ben ik ook aan de andere twee challenges begonnen, om zo bij te kunnen dragen aan het gezamenlijke doel van 1 miljoen kilometer.


Door Corona vielen andere sportieve uitdagingen zoals wedstrijden weg. De #ENGIESummerChallenge vormde een mooie stok achter de deur om in deze periode net wat extra’s te doen.


Het werkte ook enorm motiverend om elkaar op de hoogte te houden van de resultaten. Je wilt natuurlijk, net als je collega’s, wel je doel behalen! Bovendien werd het ‘Wij zijn ENGIE’-gevoel door de Facebookgroep extra versterkt. Dat gevoel is echt heel tof!