🌎
This job posting isn't available in all website languages

Sorry this website is not available in your language.

Please select here above English or Nederlands.

Go to the Nederlands version

Home > Verhalen > Sustainable Business Challenge

Sustainable Business Challenge 2020: 145.000 m2 aan datacentra verduurzamen

Afgelopen vrijdag verwelkomde ENGIE tijdens de online inhousedag haar deelnemers van de Sustainable Business Challenge 2020. De drie studententeams die aan de businesscase van ENGIE werken, werden door ons ondergedompeld in de wereld van datacentra. Dit alles met als doel om ze uit te dagen om tot een creatieve en rendabele oplossing te komen voor het verduurzamen van datacentra.


Online Inhousedag nieuwe stijl
Op 30 oktober startte de kick-off van de Sustainable Business Challenge 2020 met 60 enthousiaste deelnemers, die de komende weken gaan werken aan duurzame business cases voor ENGIE, Waternet, Alliander, Grolsch en ForFarmers.


Afgelopen vrijdag maakten de studenten tijdens de online inhousedag kennis met ENGIE. Even wat anders dan we de afgelopen jaren gewend waren in ‘real-life’, maar ook online maakten we er een succes van.


Onder leiding van management trainees Johannes Wouters, Marijne Kramer, Reinout de Jong, Ivar Stokvis en Just Remmelts werden de studenten uitgedaagd om na te denken over de energietransitie. Bram Fransen en Bas Smit, kennisdragers Datacentra bij ENGIE, namen de studenten vervolgens mee in een digitale rondleiding door een van onze datacentra, waar ze werden verrast door de enorme omvang en beveiliging. 

Alles wat online gebeurt, staat in een datacenter
Datacentra zijn er pas net en groeien exponentieel. In de komende 5 jaar zal de digitale economie dramatisch opschalen en versnellen. Bedrijven zijn steeds meer afhankelijk van digitale diensten en computersystemen zijn cruciaal voor bedrijfsvoering. Het uitbesteden (outsourcen) van IT aan een professioneel datacenter maakt organisaties weerbaarder en efficiënter. Steeds meer MKB, overheden, ziekenhuizen, universiteiten en IT-dienstverleners kiezen voor uitbesteding van hun IT-apparatuur. ENGIE ontwerpt, bouwt en beheert datacentra faciliteiten. Voor kennis en innovatie hebben we ook ons eigen Datacentra (in Maastricht, Landgraaf en Namen).


De Challenge: betrouwbaar, veilig én duurzaam datacenter
ENGIE levert services en onderhoud voor 145.000 m2 aan datacentra, het fundament van de digitale infrastructuur in Nederland. Momenteel worden nieuwe datacentra al vaak voorzien in hun primaire energiebehoefte door een nieuw aangelegd zonnepark of door het gebruik van windstroom. Dit kan niet volledig in de behoefte van een datacenter voorzien. Hoe kan ENGIE op een creatieve manier datacentra verduurzamen met een gezond verdienmodel, zonder inbreuk te doen op de betrouwbaarheid? Met die vraag gaan drie studententeams twee maanden lang aan de slag om vernieuwende ideeën te bedenken. Tijdens de finaledag op 11 december zullen 15 verschillende teams hun duurzame ideeën presenteren. We hopen natuurlijk dat één van de 3 ENGIE-teams, net als vorig jaar, de Sustainable Business Challenge weet te winnen. 


Ben jij student of bijna afgestudeerd en heb je interesse in een stage of baan bij ENGIE? Check dan hier wat wij jou te bieden hebben.