🌎
This job posting isn't available in all website languages

Sorry this website is not available in your language.

Please select here above English or Nederlands.

Go to the Nederlands version

Home > Verhalen > Liz Hamaekers

“Bij ENGIE ga ik elke dag met plezier naar mijn werk”

Liz Hamaekers gaf een droomcarrière in de retail als Country Manager op voor een driejarige BBL-opleiding tot Service- en onderhoudsmonteur. “Op de open dag van Wij Techniek/Goflex ging mijn hart sneller kloppen en sinds ik bij ENGIE zit, ga ik elke dag met plezier naar mijn werk.”Als Liz op verjaardagen vertelt dat ze haar leidinggevende functie als Country Manager bij Karen Millen en operationeel manager bij Diesel heeft ingeruild voor een driejarige BBL-opleiding tot Service- en Onderhoudsmonteur, stuit ze vaak op onbegrip. "Waarom een dik salaris inleveren om weer helemaal onderaan te beginnen, en dan ook nog eens in de techniek? Mensen verklaarden mij voor gek. Maar het is de beste beslissing die ik ooit hebgenomen", zegt Liz. "Ik vind mijn werk bij ENGIE leuk, heb geen stress meer en heb eindelijk weer een sociaal leven."


Gouden handen

Achteraf gezien was de keuze voor techniek eigenlijk helemaal niet zo onlogisch, vertelt Liz. "Mijn vader had 

twee gouden handen en als klein meisje vond ik het altijd leuk om hem te helpen. Ik vroeg vaak gereedschap voor mijn verjaardag en als iets aangesloten moest worden, belden vrienden mij. Ook stuurde ik voor mijn werk als manager aanemers aan. Het heeft dus echt zo moeten zijn. Op de open dag van Wij Techniek/Goflex ging mijn hart sneller kloppen. Daarna ging het heel vlug. Ik kreeg een spoedcursus basis Elektrotechniek en voor ik het wist, werkte ik bij ENGIE en stond ik in de technische ruimte van een klant."


Topbedrijf

Liz is heel blij om bij ENGIE werkzaam te zijn. "ENGIE is een topbedrijf en een goede werkgever. Hier geloofden ze van het begin af aan in mij. Ik krijg een net salaris, word met respect behandeld en er wordt naar me geluisterd. En dat is prettig! Ik wil mijn kennis en ervaring graag inzetten om nog meer vrouwen en jongeren te interesseren én te behouden voor de techniek.


Tip van Liz

"Bij ENGIE zijn de secundaire arbeidsvoorwaarden goed geregeld en krijg je heel veel kansen om jezelf te ontwikkelen. Daarom kan ik het iedereen aanraden om net als ik de sprong in het diepe te wagen!"