🌎
This job posting isn't available in all website languages

Sorry this website is not available in your language.

Please select here above English or Nederlands.

Go to the Nederlands version

ENGIE Management Traineeship

Locaties: landelijk (o.a.: Utrecht, Amsterdam, Dordrecht, Rotterdam, Groningen, Tilburg, Zwolle)

Start: september 2020

Duur: 2-jarig programma

Sollicitatieperiode: je kunt t/m 22 mei solliciteren


ENGIE: Enorm veelzijdig

Je kent ons misschien wel als duurzame energieleverancier. Dat klopt. Maar wist je dat ENGIE Services de grootste technische dienstverlener van Nederland is? Met opdrachtgevers als o.a. ASML, Friesland Campina, TATA en Rijkswaterstaat vind je ons door heel Nederland. In ons jaaroverzicht van 2019 krijg je een mooi inkijkje waar onze 6.200 collega’s zich onder andere mee bezig houden in Nederland. Benieuwd naar de impact die ENGIE wereldwijd gemaakt heeft in 2019? Kijk dan hier!


Samen met onze klanten en partners zijn we in staat om de energietransitie richting te geven en te versnellen. En dat doen we in de praktijk op tal van manieren. Van het ontwerpen en installeren van duurzame verlichting tot het ontwikkelen van grote innovatieve, technische oplossingen. Daarnaast dragen wij zorg voor de betrouwbare opwekking en levering van groene energie. Heel divers dus, en dat maakt het werken bij ENGIE ook zo mooi. Misschien wel het allermooist aan werken bij ENGIE? We praten niet alleen over duurzaamheid. We DOEN vooral. 


Waar start jij? 

ENGIE heeft vestigingen door heel Nederland. Op een aantal van deze vestigingen kun jij als Management Trainee aan de slag. Afhankelijk van waar je start verschilt soms de aard van de werkzaamheden. Zo kun je starten bij een regiobedrijf (Noord- Zuid- of West-Nederland) waar uiteenlopende klanten binnen de desbetreffende regio worden bediend. Of je kiest voor een vestiging met een specifiek specialisme zoals duurzame mobiliteit, energie of industrie. Uiteraard kun je tijdens het 2-jarige Traineeship 1 of meerdere opdrachten voor andere vestigingen (naar keuze) uitvoeren zodat je heel ENGIE leert kennen. 


Wat kun je verwachten van het Traineeship?

In 2 jaar tijd willen we jou zoveel mogelijk van onze werkzaamheden te laten zien aan. Dit doe je aan de hand van een op maat gemaakt programma, waarbij je altijd dichtbij de praktijk staat. Want bij ENGIE zijn we echte doeners. Draai mee in de operatie of ga aan de slag met een procesverbetering. Van een bak koffie met een servicemonteur in de keet tot presenteren aan het management team. Je maakt het in deze 2 jaar allemaal mee!


Een paar opdrachten waar trainees eerder mee aan de slag gingen:

- Meedraaien in tenders voor de ontwikkeling van drijvende zonneparken

- Een rol als assistent projectleider bij een shutdown

- Het optimaliseren van werkprocessen op een maintenance afdeling

- Het uitwerken van technische innovaties in de Health Sector

- Het uitwerken van een business plan om emissieloos varen in Nederland te realiseren

Een opdracht in het buitenland behoort ook tot de mogelijkheid, maar is geen vast onderdeel van het programma.


Business Case & Ontwikkeling

Naast je individuele opdrachten, ga je aan de slag met een Strategische Business Case. Gedurende 1.5 jaar werk je samen met je medetrainees aan een strategisch vraagstuk die de toekomst van ENGIE Nederland aangaat. 


En natuurlijk kun je rekenen op 2 jaar die volledig in het teken staan van training en ontwikkeling. Naast workshops die gericht zijn op jouw persoonlijke groei en ontwikkeling, ga je aan de slag met inhoudelijke workshops. Hierin komen onder andere de thema's HSE & MVO, Continuous Improvement en Project Management aan bod. Alle trainingen en workshops hebben een praktische insteek, zodat je de uitkomsten direct toe kan passen in de praktijk.


Na afloop? 

Ga je aan de slag in een uitdagende positie. Dat kan bijvoorbeeld een rol als jr. Projectleider, Contractmanager, Engineer of Adviseur zijn. Of iets heel anders. Samen kijken we wat het best bij jou past.


Wie zoeken we?

Je hebt in ieder geval een (technische) WO master afgerond en hebt leidinggevende ambities. We staan open voor veel studies, want het belangrijkst is dat jij jezelf helemaal thuis voelt in onze wereld van techniek en duurzaamheid. En dat je een echte aanpakker bent. Want bij ENGIE zijn we echte doeners. Wil je exact weten wie we zoeken en waar je allemaal kunt starten? Klik dan op onderstaande button en bekijk alle Traineeship vacatures. Want, afhankelijk van waar je start verschilt soms de kennis of ervaring die gewenst is. 


Contactinformatie 

Neem voor vragen contact op met Elise Vreeman via elise.vreeman@engie.com of via 06 826 810 12 (Whatsapp of bellen). Zij kan je ook in contact brengen met een van onze huidige trainees voor meer informatie.

Trainees aan het woord


Just, Msc Energy & Process Techonology

TU Delft

Waarom ik voor ENGIE heb gekozen:
ENGIE is een groot internationaal bedrijf en voorloper in de energietransitie. De stappen die we maken als bedrijf hebben direct invloed op de maatschappij. Bovendien spreekt de strategie: ‘zero carbon as a service’ mij erg aan.

ENGIE is uniek omdat we niet alleen vergroenen, maar ook actief bezig zijn klanten minder energie te laten gebruiken. 


Wat mij aanspreekt aan het Management Traineeship: 
Je krijgt de vrijheid om opdrachten te kiezen die jezelf leuk vindt. Tijdens de trainingen leer je het bedrijf kennen en de mogelijke projecten/onderwerpen om zelf mee aan de slag te gaan. Er zijn mogelijkheden en ondersteuning genoeg, maar de verantwoordelijkheid ligt bij jezelf.


Leuk om te weten:

Vanuit NXT (de jongerenorganisatie van ENGIE) worden veel activiteiten en evenementdagen georganiseerd. Je komt hierdoor in aanraking met nog meer mogelijkheden binnen ENGIE en leert heel snel veel jonge werknemers kennen.


Erik, Msc Construction Management & Engineering

Universiteit Twente


Mijn eerste opdracht als Trainee:
Tijdens mijn eerste project heb ik een marktonderzoek uitgevoerd. Het management team gelooft in zakelijke kansen voor industriële onderhoudswerkzaamheden in de oostelijke regio van Nederland (provincies Drenthe en Overijssel). Dit was gebaseerd op gevoel en niet op daadwerkelijke cijfers. Ik heb met dit marktonderzoek aangetoond dat er daadwerkelijk zakelijk kansen liggen. Daarnaast heb ik in deze periode veel meegelopen met monteurs in het veld, om een gevoel te krijgen bij het werk dat wordt uitgevoerd.

Waarom ik je aanraad om te solliciteren:

De opdrachten die je uitvoert als Trainee zijn van te voren niet vastgelegd en er is veel ruimte om je eigen opdrachten vorm te geven. Doordat je verschillende functies op verschillende locaties uitvoert, kan niet alles even goed bij je passen. Zo kom je er goed achter wat je niet wilt en 

leer je jezelf goed kennen. Dit draagt bij aan een sterke start van je carrière. 


Marijne, Msc Engineering & Policy Analysis

TU Delft


Waarom ik voor ENGIE heb gekozen:
Ik wist één ding zeker: Ik wilde werken in de wereld van energie en duurzaamheid. Toen ik las dat ENGIE haar kolencentrales had durven af te stoten was ik om! 


Wat ik het leukste vind aan werken bij ENGIE?

Dat je merkt dat ENGIE echt impact kan maken, omdat we zowel aan de kant van energie als techniek onwijs veel kennis hebben. Elke dag wordt je verrast met berichten over coole projecten die we óók doen. Dat maakt mij echt trots en enthousiast!


Mijn eerste opdracht als Trainee:

Als eerste project heb ik een tool voor projectbeheersing geïntroduceerd bij onze collega’s in Zuid-Nederland, door middel van het ontwikkelen van een fysieke training. Nu word ik verantwoordelijk voor het implementeren van een duurzaamheidsplan voor het ABN AMRO account. Daar heb ik heel veel zin in.