🌎
This job posting isn't available in all website languages

Traineeships bij ENGIE

ENGIE biedt verschillende Traineeships aan voor starters. Hieronder vind je meer informatie over de verschillende programma's. 


ENGIE Management Traineeship

Duur: 2-jarig programma

Locaties: landelijk

Startdatum: september 2020

Open voor: starters met een afgeronde WO-master met affiniteit in techniek en duurzaamheid, en max. 2 jaar werkervaring

Werving: gesloten voor 2020


Wat kun je verwachten van het Management Traineeship?

 • In 2 jaar tijd willen we jou zoveel mogelijk van onze werkzaamheden te laten zien aan. Dit doe je aan de hand van een op maat gemaakt programma. Draai mee in de operatie of ga aan de slag met een procesverbetering. Van een bak koffie met een servicemonteur in de keet tot presenteren aan het management team. 
 • Je kunt opdrachten uitvoeren bij verschillende bedrijfsonderdelen van ENGIE, door het hele land heen. Zo kun je breder ervaring opdoen op verschillende afdelingen. Daarnaast kun je zowel aan de slag  strategische als operationele opdrachten.
 • Naast je individuele opdrachten, ga je aan de slag met een Strategische Business Case. Gedurende 1.5 jaar werk je samen met je medetrainees aan een strategisch vraagstuk die de toekomst van ENGIE Nederland aangaat. 
 • En natuurlijk kun je rekenen op 2 jaar die volledig in het teken staan van training en ontwikkeling. Naast workshops die gericht zijn op jouw persoonlijke groei en ontwikkeling, ga je aan de slag met inhoudelijke workshops.
 • Je hebt een leidinggevende ambitie en wilt op termijn een Sr. Management functie oppakken binnen ENGIE.

Na afloop? Ga je aan de slag in een uitdagende positie. Welke functie direct na het Management Traineeship oppakt ligt niet vast. Tijdens het Traineeship krijg je de kans om te ontdekken welke rol het best bij je past. 


ENGIE Regionaal Traineeship

Duur: 1.5-jarig programma

Locatie: diverse regio's  

Startdatum: september 2020

Open voor: starters met een afgeronde HBO of WO studie (zowel technisch als niet-technisch), en max. 2 jaar werkervaring

Werving: open


Wat kun je verwachten van het Regionaal Traineeship?

 • Bij de start van het Regionaal Traineeship bepalen we samen naar welke functie je in 1.5 jaar tijd toe gaat groeien. Daarbij kun je denken aan een rol als Consultant of Inkoper. Of in een technische functie zoals jr. Project Manager, Jr. Contract Manager, Projectleider of Serviceleider. 
 • In het Regionaal Traineeship ligt de nadruk minder op strategische opdrachten, doe je aan de hand van verschillende opdrachten concrete praktijkervaring op binnen het door jou gekozen vakgebied.
 • Je voert je opdrachten allemaal uit in de regio waar je start met het Regionaal Traineeship (Noord, Zuid of West, Infra&Mobility, ENGIE Services West Industrie). Dit kan bij een klant op locatie zijn, of op een ENGIE kantoor.
 • Tijdens het Regionaal Traineeship besteden we veel aandacht aan jou persoonlijke en professionele ontwikkeling en volg je diverse workshops en trainingen. 


Na afloop? Ga je aan de slag in een de functie die goed bij jouw interesses en ervaring past. Bij de start van het Regionaal Traineeship bepalen we samen waar je interesses liggen en welke functie daar goed bij past.


ENGIE Traineeship Engineering

Duur: 2-jarig programma

Locaties: landelijk

Startdatum: september 2020

Open voor: starters met een afgeronde HBO of WO-master bijv. in de richting van Mechatronica, Technische Natuurkunde, Technische Automatisering, Elektrotechniek of Werktuigbouwkunde

Werving: open


Wat kun je verwachten van het ENGIE Traineeship Engineering?

 • Voor dit Traineeship Engineering werkt ENGIE exclusief samen met Brunel. In 2 jaar tijd gaan we samen met jou op zoek naar de technische richting binnen Engineering die het best bij jou past. Ligt jouw interesse bij hardware, software, 3D-design of is de utilitaire beroepspraktijk meer jouw ding?
 • Om dit te onderzoeken voer je minimaal 3 opdrachten van 7 maanden uit binnen verschillende afdelingen/onderdelen van ENGIE. 
 • Van een bijdrage aan het ontwerp van een smart grid voor een decentrale energieoplossing, tot het ontwerp van een operatiekamer in een ziekenhuis of aan het automatiseren van bruggen en sluizen.
 • Naast de opdrachten doe je ook veel kennis op. Zowel in inhoudelijk als op het gebied van soft skills.


Na afloop? Ga je aan de slag in een uitdagende Engineering positie bij ENGIE.


NB: Aanmelden voor dit Traineeship gaat via Brunel. Kijk voor meer informatie op de website van Brunel.

Management Trainees aan het woord


Just, Msc Energy & Process Techonology

TU Delft

Waarom ik voor ENGIE heb gekozen:
ENGIE is een groot internationaal bedrijf en voorloper in de energietransitie. De stappen die we maken als bedrijf hebben direct invloed op de maatschappij. Bovendien spreekt de strategie: ‘zero carbon as a service’ mij erg aan.
 ENGIE is uniek omdat we niet alleen vergroenen, maar ook actief bezig zijn klanten minder energie te laten gebruiken. 


Wat mij aanspreekt aan het Management Traineeship: 
Je krijgt de vrijheid om opdrachten te kiezen die jezelf leuk vindt. Tijdens de trainingen leer je het bedrijf kennen en de mogelijke projecten/onderwerpen om zelf mee aan de slag te gaan. Er zijn mogelijkheden en ondersteuning genoeg, maar de verantwoordelijkheid ligt bij jezelf.


Leuk om te weten:

Vanuit NXT (de jongerenorganisatie van ENGIE) worden veel activiteiten en evenementdagen georganiseerd. Je komt hierdoor in aanraking met nog meer mogelijkheden binnen ENGIE en leert heel snel veel jonge werknemers kennen.​


Erik, Msc Construction Management & Engineering Universiteit Twente


Mijn eerste opdracht als Trainee:
Tijdens mijn eerste project heb ik een marktonderzoek uitgevoerd. Het management team gelooft in zakelijke kansen voor industriële onderhoudswerkzaamheden in de oostelijke regio van Nederland (provincies Drenthe en Overijssel). Dit was gebaseerd op gevoel en niet op daadwerkelijke cijfers. Ik heb met dit marktonderzoek aangetoond dat er daadwerkelijk zakelijk kansen liggen. Daarnaast heb ik in deze periode veel meegelopen met monteurs in het veld, om een gevoel te krijgen bij het werk dat wordt uitgevoerd.

Waarom ik je aanraad om te solliciteren:

De opdrachten die je uitvoert als Trainee zijn van te voren niet vastgelegd en er is veel ruimte om je eigen opdrachten vorm te geven. Doordat je verschillende functies op verschillende locaties uitvoert, kan niet alles even goed bij je passen. Zo kom je er goed achter wat je niet wilt en leer je jezelf goed kennen. Dit draagt bij aan een sterke start van je carrière. 


Marijne, Msc Engineering & Policy Analysis

TU Delft


Waarom ik voor ENGIE heb gekozen:
Ik wist één ding zeker: Ik wilde werken in de wereld van energie en duurzaamheid. Toen ik las dat ENGIE haar kolencentrale in Rotterdam had durven af te stoten was ik om! 


Wat ik het leukste vind aan werken bij ENGIE?

Dat je merkt dat ENGIE echt impact kan maken, omdat we zowel aan de kant van energie als techniek onwijs veel kennis hebben. Elke dag wordt je verrast met berichten over coole projecten die we óók doen. Dat maakt mij echt trots en enthousiast!


Mijn eerste opdracht als Trainee:

Als eerste project heb ik een tool voor projectbeheersing geïntroduceerd bij onze collega’s in Zuid-Nederland, door middel van het ontwikkelen van een fysieke training. Nu word ik verantwoordelijk voor het implementeren van een duurzaamheidsplan voor het ABN AMRO account. Daar heb ik heel veel zin in.