🌎
This job posting isn't available in all website languages

Sorry this website is not available in your language.

Please select here above English or Nederlands.

Go to the Nederlands version

Home > Monteurs/Technici

Monteurs & Technici bij ENGIE

Als monteur of technicus bij ENGIE voorzie jij heel Nederland van duurzame energie. Met jouw technische kennis en kunde zorg je ervoor dat mensen kunnen leven en werken, hoe en waar ze maar willen. Met onze duurzame energielevering en technische dienstverlening draag jij, samen met al je collega’s, bij aan een duurzame toekomst. 


Bij ENGIE werk je dagelijks in leuk team aan collega’s op wie je kunt rekenen, waar je mee kunt lachen en die jouw werkdag omzetten in een uitdagende én leuke werkdag. En naast werken moet ook ruimte zijn om te rusten. Daarom ligt er bij ENGIE focus op balans tussen werk en privé. Met 38 vakantiedagen en de mogelijkheid om later te beginnen na een late dienst, zorgen we ervoor dat jij iedere dag met nieuwe kracht aan je werk begint. Ga jij de uitdaging aan om heel Nederland duurzaam te krijgen? #ChallengeAccepted


​​​​​​​

Direct naar:    De kracht van ENGIE        Projecten        Collega aan het woord         Onze vakgebieden
​​​​​​​​​​​​​​Actuele vacatures 

Een baan dicht bij huis is een wens van veel mensen. ENGIE biedt jou deze mogelijkheid. Beter nog: je kunt zelf kiezen waar je wilt werken. Via onze interactieve vacaturekaart kun je in één oogopslag zien in welke omgeving wij vacatures voor monteurs en technici hebben openstaan. Zo bepaal je zelf hoe ver je wilt reizen naar je werkdag bij ENGIE.bekijk de vacatures op de interactieve kaart

Een baan als monteur of technicus bij ENGIE is niet zomaar een baan. Je bent bij ENGIE Nederland onderdeel van een wereldwijde energie- en dienstgroep. Samen met alle medewerkers bij ENGIE streven we ernaar om het verschil te kunnen maken om de wereld beter door te geven aan volgende generaties. 


De mensen van ENGIE

Om de wereld duurzamer en beter te maken, hebben we een team aan gedreven en ambitieuze mensen nodig. Onze medewerkers gaan nieuwe, maatschappelijke uitdagingen niet uit de weg en zorgen samen voor een veilige en betrouwbare werkomgeving. Alle medewerkers bij ENGIE: 


Tonen lef Houden van plezier tijdens hun werk Zijn optimistisch naar toekomstige kansen

Willen innoveren in onze energielevering en technische dienstverlening 


En hiervoor willen we je graag belonen. Naast 38 vakantiedagen, bieden we je bij ENGIE flexibiliteit en vrijheid in je werkuren. Zo zorgen we er samen voor dat jij altijd opgeladen bij je werk aankomt. Zo creëren we bij ENGIE een fijne en stabiele werkomgeving voor iedere werknemer.  


Interne doorgroeimogelijkheden Goede pensioenregeling 

Een baan in de buurt Interne opleidingen Korting op energieproducten, zoals zonnepanelen

Als monteur of technicus heb je gouden handen op technisch gebied. Je zorgt ervoor dat onze klanten voorzien worden van de groenste energie en technische problemen los jij op met jouw technische kennis en kunde. Maar, hoe zien deze vaardigheden er in de praktijk uit? Via onderstaande twee video’s geven we je graag een kijkje in de projecten van onze monteurs en technici.

​​​​​​​

Amphia Ziekenhuis


Het pand van Amphia ziekenhuis is door de energievoorziening van ENGIE een duurzame omgeving geworden. Johan Verhees (Chef-monteur) heeft met zijn team 90% CO2-reductie gerealiseerd en 85% van de energiebehoefte is ingevuld met duurzame energie. Deze duurzame-energie komt voort uit het simpelweg vervangen van lampen tot aan het uitdenken en realiseren van een complete operatiekamer. Wanneer Johan door het ziekenhuis loopt, krijgt hij een voldaan gevoel als hij ziet dat patiënten veilig terecht kunnen in het ziekenhuis. Dit hebben we mooi gedaan, denkt hij. 

​​​​​​​

Amphia Ziekenhuis
Zaans warmtenet

Zaans Warmtenet


Het realiseren van een heel warmtenet waarmee gebouwen in de gemeente Zaanstad worden voorzien van warm water is een van de projecten van René Smit (Uitvoerder). René zorgt ervoor dat het project volgens planning verloopt en dat materialen op het juiste moment op de juiste plek zijn. Samen met zijn collega’s is hij bezig met het bekabelen en aansluiten van twee ketels in het warmtenet. Deze aansluiting draagt bij aan het ambitieuze doel van de gemeente Zaanstad om in 2040 klimaatneutraal te zijn. Renés bijdrage aan deze duurzame oplossing maakt hem een trotse uitvoerder bij ENGIE.


Sta jij, net als Johan en René, achter de kracht van Engie met het bieden van CO2-neutrale energieoplossingen? 


​​​​​​​

Collega aan het woord


Jurgen, een gedreven kracht achter werktuigbouwkunde


Geen enkele werkdag bij ENGIE is hetzelfde en dit maakt werken bij ENGIE uitdagend en afwisselend. Zo ben ik bijvoorbeeld op maandag bezig met het realiseren van een complete verbouwing. Sta ik op dinsdag bij een klant voor een storingsmelding en werk ik woensdag verder aan het optimaliseren en aanpassen van installatiesystemen. De indruk dat werken bij ENGIE erg afwisselend is, werd mij tijdens mijn stage bij ENGIE al snel duidelijk. De leuke en gemoedelijke sfeer die mij toen tegemoet kwam, ervaar ik nog steeds iedere dag als Hoofdmonteur Kleinschalig Werk (KSW).


De organisatie moet altijd doordraaien
Bij alle werkzaamheden die ik wekelijks uitvoer, staat één ding centraal: de rest van de organisatie moet doordraaien en de klant moet zo min mogelijk overlast ervaren. Dit is soms een behoorlijke uitdaging als het gaat om complexere klussen, maar hier houd ik wel van. Gelukkig sta ik niet vaak alleen op de werkvloer bij klanten.Samen met een team aan collega’s realiseer ik de meest innovatieve en duurzame oplossingen voor Nederland. 


Van stagiaire naar Hoofdmonteur Kleinschalig Werk

Dat ENGIE genoeg doorgroeimogelijkheden heeft, blijkt wel uit mijn carrière bij ENGIE. Ik kwam binnen als stagiaire vanuit de technische vakschool en ben inmiddels hoofdmonteur in Werktuigbouwkunde. Als stagiaire heb ik veel diversiteit ervaren bij ENGIE. Tegenwoordig ben ik te vinden in kantoorpanden van Interpolis voor aanpassingen aan de luchtkanalen, vernieuw ik grote cv-ketels in een distributiecentrum en voer ik een legionellabeheersplan uit bij de Penitentiaire Inrichting Vught. Bij dit soort grote projecten geeft ENGIE mij de vrijheid om zelf veel te plannen of beslissingen te maken op basis van mijn technische kennis en ervaringen.  


Als ik dit allemaal goed oplever en de klant tevreden is, ben ik dat ook! Wat ook kenmerkend is aan werken bij ENGIE is de ruimte voor ontspanning. Door soms samen met collega’s naar een klus te gaan, wordt de werkdag een stuk leuker en gezelliger. Alleen op pad gaan vind ik ook niet erg. Ik weet dat ik altijd de KSW-ploeg kan bereiken bij problemen. Het is fijn dat we elkaar altijd willen helpen. 

Monteurs en technici hebben we in veel verschillende vakgebieden nodig en vormen daarom een belangrijke rol binnen de dienstverlening van ENGIE. Hieronder zie je alle vakgebieden van ENGIE waarin wij op zoek zijn naar gedreven monteurs en technici. Ga naar jouw favoriete vakgebied en ontdek welke vacatures we in dit vakgebied voor jou hebben openstaan.