🌎
This job posting isn't available in all website languages

ENGIE Academy

Voor de techniekers van morgen

ENGIE Academy voorziet opleidingstrajecten voor bestaande & nieuwe ENGIE medewerkers en studenten.Actief deelnemen aan grote projecten, iets voor jou?

Niet zomaar eender welke UP-plaatsen!

UP-plaatsen

De grote UP-beweging die ENGIE lanceert om van België een rolmodel te maken op vlak van energie-efficiëntie is van start gegaan! De plaatsen waar alle scènes opgenomen zijn voor onze nieuwe tv-spot werden niet willekeurig gekozen… De UP-dynamiek is immers gebaseerd op concrete realisaties van de Belgische filialen van ENGIE. Enkele van onze klanten hebben ons dus met veel plezier ontvangen voor de opnames van de tv-spot.

In de Leopold II-tunnel

ENGIE Fabricom gaat de Leopold II-tunnel helemaal UPgraden en binnenkort meer dan 800 km kabels aanleggen voor de elektriciteitsvoorziening. De onderneming zal ook toezien op de modernisering en verbetering van de brandveiligheid. Daarnaast zal er ook een geluidsinstallatie voor noodgevallen geïnstalleerd worden, samen met meer dan 200 camera’s.
Maar dat is niet alles. ENGIE Fabricom zal bovendien ledverlichting plaatsen in de tunnel, aan de ingangen ervan en aan de nooduitgangen om zo het stroomverbruik met twee derde te verminderen. Verder zullen er ook dynamische signalisatieborden geïnstalleerd worden.

Ontdek onze jobs in Road / Rail Infrastructure

Op het dak van Mabru

Op het dak van de Vroegmarkt van Brussel zie je niet enkel dansers… Je vindt er vooral de grootste installatie van zonnepanelen van Brussel.
Met een oppervlakte van meer dan 13.000 m² en een vermogen van zowat 2,2 MW zullen deze panelen jaarlijks meer dan 2 miljoen kWh opwekken, dat is tussen 25 en 30% van het verbruik van deze site. De productie stemt overeen met het jaarverbruik van zowat 600 gezinnen en voorkomt de uitstoot van 830 ton CO2 per jaar.
Een prachtige realisatie in samenwerking met Mabru dankzij ENGIE Sun4Business, een partnership tussen ENGIE Electrabel en Orka.

Ontdek onze jobs in Renewable Energy

In het windturbinepark van Lincent

Het project, gelegen langs de E40 autostrade en de HST-lijn Brussel-Luik, dat 9 windturbines telt van elk 2 MW, strekt zich uit over de Waalse gemeentes Orp-Jauche, Hélécine, Lincent en Hannut. Het park is de tweede fase van het park Greensky en vult de 7 nabijgelegen windmolens, in Gingelom, aan. Het windpark wordt gerealiseerd, uitgebaat en onderhouden door Greensky cvba, een publiek-privaat partnerschap tussen ENGIE Electrabel, de stad Sint-Truiden, de Brusselse Elektriciteitsintercommunale (IBE) en Infrabel.
De geschatte productie van het windpark bedraagt 58 miljoen kWh per jaar. Dat komt overeen met het verbruik van 16.500 gezinnen. Het park vermijdt de uitstoot van 26.000 ton CO2 per jaar. 

Ontdek onze jobs in Renewable Energy

In het zwembad

Niet zomaar eender welk zwembad… Een zwembad vraagt een flinke investering van een gemeente.  Niet alleen om het te bouwen, maar ook om het uit te baten. De oplossing om op de uitbatingskosten te besparen en tegelijkertijd over een erg ‘UP’ en dus uiterst energie-efficiënt sportcentrum te beschikken?
Een publiek-privaat partnerschap met de groep Sportoase, een joint venture met ENGIE Cofely.
De groep Sportoase is gespecialiseerd in de bouw en uitbating van polyvalente sportcentra via een publiek-private samenwerking. Vandaag zijn al 11 centra operationeel en zijn er 4 in aanbouw.

Ontdek onze jobs voor technici

Op school

Ook op school vind je de UP-dynamiek terug! 
In de regio Luik werd een pilootproject gelanceerd voor de verbetering van de energieprestatie van publieke gebouwen: RenoWatt.  Door in het project te stappen, verbinden gemeentelijke en provinciale scholen zich ertoe om hun energiefactuur en dus hun verbruik terug te dringen en hun CO2-afdruk te verkleinen. Om hen te helpen in deze positieve beweging, deze UPdate, ondertekende ENGIE Cofely, leider van de energietransitie en oplossingen voor efficiënter energiegebruik, een energieprestatiecontract (EPC) voor de renovatie en het onderhoud van 50 gebouwen verdeeld over 27 onderwijsinstellingen.

Ontdek onze jobs voor technici

En natuurlijk, in de ENGIE Toren in Brussel

Op een steenworp van het Noordstation, vind je de ENGIE Toren, een uitstalraam voor de knowhow en vaardigheden van de verschillende dochterondernemingen van de Groep op het vlak van ecologische innovaties.
Een verbeterde luchtdichtheid, geothermie en zonne-energie, driedubbele beglazing, centraal technisch beheer, duurzame verlichting, hoogtechnologische installaties voor klimaatregeling, zuinig waterbeheer, milieuvriendelijk afvalbeheer… zorgen samen voor een besparing van 31% op het primaire energieverbruik en een daling van de CO2-uitstoot van 38% in vergelijking met gebouwen die aan de huidige eisen van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest voldoen. Een model in Brussel!

Ontdek al onze stageaanbiedingen 

Wistjedatje
In de tv-spot zie je een laadpaal voor elektrische voertuigen… De CEO van ENGIE Benelux, Philippe Van Troeye, gebruikt hem dagelijks om zijn elektrisch voertuig op te laden. Hij is uiteraard al helemaal UP!
Het is Marvin Goffin, danser en choreograaf van Madonna, die de choreografieën heeft bedacht en begeleid. Als super UPtimist wou hij absoluut deel uitmaken van de dansers van de spot, ook al was dat niet voorzien bij aanvang.

< back to the menu