🌎
This job posting isn't available in all website languages

ENGIE Academy

Voor de techniekers van morgen

ENGIE Academy voorziet opleidingstrajecten voor bestaande & nieuwe ENGIE medewerkers en studenten.
​Actief deelnemen aan grote projecten, iets voor jou?​Niet zomaar eender welke UP-plaatsen!

De grote UP-beweging die ENGIE lanceert om van België een rolmodel te maken op vlak van energie-efficiëntie is van start gegaan! De plaatsen waar alle scènes opgenomen zijn voor onze nieuwe tv-spot werden niet willekeurig gekozen… De UP-dynamiek is immers gebaseerd op concrete realisaties van de Belgische filialen van ENGIE. Enkele van onze klanten hebben ons dus met veel plezier ontvangen voor de opnames van de tv-spot.

> Meer weten

evp-04-post-up
evp-04-post-offshore-wind
​De architecten van wind op het water

Offshore windenergie? Het is misschien wel dé belangrijkste motor in de wereldwijde energietransitie die
onze aarde nodig heeft. Europa is de beste van de klas – en dit voor een groot deel dankzij marktleider
ENGIE Fabricom Offshore Wind. Hoe spelen we dat klaar? Wat maakt ons zo sterk?

> Meer weten

​Now boarding!

Bijna gepakt en gezakt, klaar om naar de zon te vliegen? Relax, ENGIE zorgt voor een vlot verloop van je vlucht. Je vakantie start al meteen op de luchthaven, dankzij het optimaal teamwerk van honderden collega’s. Vlieg even mee, van primeur naar primeur.

> Meer weten

evp-04-post-airport

ENGIE zet de mobiliteit op rails

Slimme en duurzame mobiliteit bieden een enorm potentieel als het aankomt op het verminderen van de CO2-uitstoot. Als leider in de energietransitie en met de strategie "Zero Carbon as a Service" zet ENGIE al jaren volop in op het faciliteren van het gebruik van groene mobiliteit, door langs de ene kant innovatieve oplossingen te ontwikkelen en infrastructuur uit te bouwen, en langs de andere kant haar expertise ter beschikking te stellen. Dochterbedrijf ENGIE Fabricom is binnen ENGIE de partner bij uitstek voor alle grote, complexe en uitdagende mobiliteitsprojecten inzake openbaar vervoer. Filip Cocquereaux, Divisie Manager bij ENGIE Fabricom, legt ons uit waar ze het verschil maken.

> Lees meer

De Adeps sportcentra kiezen voor zonne-energie

De 2.904 panelen worden momenteel geplaatst op de daken van gebouwen op 9 sites van Adeps- en cultuurcentra. Ze hebben een totaalcapaciteit van 840 kW en bedekken nagenoeg de oppervlakte van een voetbalveld. Ze produceren elk jaar 786 MWh, wat overeenkomt met het jaarlijks verbruik van 225 gezinnen.

De geproduceerde groene en lokale energie dekt op die manier tussen 10% en 57% van de elektriciteitsnoden op deze sites. Ze vermijden ook een uitstoot van 314 ton CO2 per jaar, het equivalent van de jaarlijkse uitstoot van 137 dieselvoertuigen. De zonnepanelen worden geïnstalleerd door SOLTIS en ENGIE Fabricom die eveneens gedurende 10 jaar instaan voor het onderhoud. 

> Lees meer

Regionaal Ziekenhuis Samber en Maas zet zich samen met ENGIE in voor een lager energieverbruik

Het Regionaal Ziekenhuis Samber en Maas in Namen heeft een Energieprestatiecontract (EPC) getekend met ENGIE. Het is het eerste ziekenhuis in de provincie Namen dat deze keuze maakt. Dankzij het contract zal het energieverbruik van het ziekenhuis met meer dan 15% kunnen dalen.Het Regionaal Ziekenhuis Samber en Maas (CHRSM) draait 24 uur op 24. Dit heeft een aanzienlijke impact op het energieverbruik. Wat elektriciteit betreft, verbruikt het Naamse ziekenhuis op één jaar tijd het equivalent van meer dan 2 000 gezinnen van vier personen. Het EPC zal de jaarlijkse CO2-uitstoot van het CHRSM verminderen met bijna 1 100 ton, wat overeenkomt met de jaarlijkse uitstoot van 464 dieselwagens.

> Lees meer

Möbius project 

ENGIE Axima staat in voor de HVAC-voorzieningen van twee nieuwe kantoorgebouwen. De gebouwen zien er vanwege hun ellipsvorm niet alleen innoverend uit, op energetisch vlak zijn ze dat zeker. De bouwheer streeft namelijk een ‘Excellent’ BREEAM-certificaat na. De Möbius 1-toren is gebouwd als Europees hoofdkwartier van Allianz. Het gebouw bestaat uit 23 verdiepingen van in totaal 30.000 m2. Daarvan is 22.000m2 bestemd voor kantoren. Het tweede gebouw is nagenoeg identiek. Het bouwproject is niet enkel een architectonische uitdaging vanwege zijn bijzondere vorm maar is als passiefbouw ook een voorbeeld van energiebewust bouwen. ENGIE Axima is trots dat het zijn steentje mag bijdragen.

> Lees meer

Dankzij ENGIE en Umicore, 48 batterijen van elektrische wagens vormen ‘second life’ batterijsysteem

Nu de elektrische wagen steeds meer aan populariteit wint, rijst de vraag wat er zal gebeuren met alle accu’s eens de auto’s niet meer gebruikt zullen worden. Umicore kan deze batterijen recycleren, maar vaak kunnen ze ook hergebruikt worden als energieopslagsysteem. ENGIE, wereldspeler in energie en diensten, en Umicore, wereldspeler in de productie en recyclage van materialen voor herlaadbare batterijen, hebben de handen in elkaar geslagen en passen dit principe nu ook voor de eerste keer toe op een industriële site in België.

> Lees meer