🌎
This job posting isn't available in all website languages

ENGIE Academy

Voor de techniekers van morgen

ENGIE Academy voorziet opleidingstrajecten voor bestaande & nieuwe ENGIE medewerkers en studenten.


Werk je UPtimistisch mee aan duurzaamheid bij ENGIE?

Collega’s laten kinderen energieberoepen ontdekken 

Elke zaterdag laat ToekomstATELIERdelAvenir (TADA) kinderen van 10 tot 14 jaar uit achtergestelde Brusselse buurten kennismaken met allerlei beroepen en de arbeidsmarkt. Een veertigtal collega’s dragen hun steentje bij aan de praktijklessen. ToekomstATELIERdelAvenir is een van de Belgische verenigingen die worden gesteund door de Stichting ENGIE. TADA werd vier jaar geleden opgericht, is volledig tweetalig en bindt de strijd aan tegen demotivatie, ontmoediging en schooluitval bij leerlingen. De vereniging richt zich tot schoolkinderen en gezinnen uit achtergestelde Brusselse buurten en zet zich in om hun integratie te bevorderen.


150 kinderen, tientallen beroepen

Mathieu Vandenbroecke, Corporate Citizenship Manager, licht het project toe. “Tijdens het schooljaar ontvangt TADA elke zaterdag 150 kinderen. In praktijklessen kunnen ze verschillende beroepen ontdekken. De lessen worden gegeven door professionele vrijwilligers met een passie voor hun beroep: advocaten, verpleegkundigen, kunstenaars, politieagenten, bedrijfsleiders, ingenieurs, journalisten…”

Op die manier maken de kinderen al heel vroeg kennis met de beroepswereld. Maar dat niet alleen, in de praktijklessen ontwikkelen ze ook vaardigheden die de schoolse kennis aanvullen, zoals creativiteit, zin voor initiatief, assertiviteit en zelfkennis. Wat is het doel van TADA? De kinderen helpen om zich te ontwikkelen en ze de middelen aanreiken om goed geïnformeerde keuzes te maken voor hun latere beroepsleven.


40 ENGIE-medewerkers

ENGIE doet meer dan TADA steunen via de Stichting. Ook enthousiaste collega’s waren kandidaat om op zaterdag praktijklessen te geven.

“Dit jaar delen 40 collega’s van o.a. Electrabel, Cofely, Fabricom, ENGIE Lab, Tractebel en GEM hun passie voor hun werk en laten ze de kinderen kennismaken met de verschillende beroepen in de energiesector”, vertelt Mathieu “Op vier zaterdagen in februari en maart 2017 maken ze de kinderen vertrouwd met energie in het leven van alledag, hernieuwbare energie en energie-efficiëntie. Tot slot staat er een bezoekje aan het onderzoekscentrum ENGIE Lab Laborelec in Linkebeek op het programma.”

< back to the menu