🌎
This job posting isn't available in all website languages

ENGIE Academy

Voor de techniekers van morgen

ENGIE Academy voorziet opleidingstrajecten voor bestaande & nieuwe ENGIE medewerkers en studenten.

Chirovrienden en nu ook collega’s

Jonas, Evert en Niels zijn vrienden.  Eerder halve familie volgens hen. Want ze zijn chirovrienden sinds hun kinderjaren. Jonas is sales account bij ENGIE Cofely.  Hij werkt in Brussel, Mechelen en bij klanten.  

Jonas: "Ik ken Evert en Niels zo goed. Ik weet hoe ze zijn.  Ik vind het zélf boeiend bij ENGIE en ik dacht dat zij hier zouden passen." 

Niels: "Jonas heeft zeker de interesse voor de sector bij ons opgewekt.  We werden vriendelijk en open onthaald en dat vind ik zeer belangrijk.  Je kan hier bij iedereen op je gemak zijn.  Er heerst een toffe sfeer." 

Evert is project manager trainee in Evere bij Engie Cofely en beaamt  "Dat klopt.  Op de jobday bleek dit ook de boodschap te zijn en dat is ook wat wij kennen vanuit de chiro… als je een probleem hebt, dan spreek je erover.  Iedereen is toegankelijk.  Je belt of mailt en je krijgt reactie."
Niels: "Daarnaast heb je het boeiende van deze sector.  Heel de klimaatkwestie… Alles is brandend actueel.  En het geeft een goed gevoel om bij te kunnen dragen aan deze problematiek."
Jonas : "Het is leuk om mijn vrienden hier te hebben.  Het is zeker een meerwaarde voor mij binnen het bedrijf.  Het creëert voor mij meer verbondenheid.  Het motiveert nog extra als je weet dat je hen bijvoorbeeld ontmoet op vergaderingen…"
Evert: "…. Of dat je elkaar af en toe spontaan tegenkomt"

Niels: "We vullen elkaar ook aan… We zijn één keten: Jonas verkoopt iets, dan komt het bij Evert die het project uitvoert…"

Jonas: "…  en dan bij Niels die zorgt dat het draait."

Evert: "Hij maakt dan weer Jonas zijn beloften waar." 


Dat ze alle drie voor dezelfde onderneming werken maar in een andere functie, blijkt nog voordelen te hebben:

Jonas: "Als je een vraag hebt over iets specifieks dan vraag je het aan een vriend. We zitten immers elk in een andere branche."

Niels: "Ook buiten de uren bel je al eens over iets.  Het is allemaal wat gemakkelijker en minder strikt omdat we elkaar goed kennen."

< back to the menu