🌎
This job posting isn't available in all website languages

ENGIE Academy

Voor de techniekers van morgen

ENGIE Academy voorziet opleidingstrajecten voor bestaande & nieuwe ENGIE medewerkers en studenten.

Ontwikkelingskansen in de Kerncentrale van Doel 

Voor Suzy Kerstens was het even zoeken naar de juiste studierichting en werkomgeving. Na haar middelbare studies proefde ze van de opleiding vliegtuigtechniek maar het was niet helemaal wat ze ervan verwachtte. Toen ze het aanbod kreeg om bij ENGIE te starten in een 'werk-studie' traject greep Suzy haar kans.

"Ik combineerde mijn werk bij ENGIE met een opleiding elektromechanica aan de hogeschool. Dat was best pittig maar achteraf gezien ben ik heel blij dat ik deze stap zette. Ik werkte drie dagen en liep twee dagen school. Eigenlijk is het een ideale formule waarbij je al een inkomen verdient en tegelijkertijd nog een theoretische studie volgt waardoor je carrièrekansen toenemen."

Variatie

Suzy was de afgelopen jaren aan de slag als elektricien in de maintenance afdeling in de kerncentrale van Doel, recent maakte ze de overstap naar de functie van field operator. "Ik volg momenteel een opleiding als field operator en tegelijkertijd leer ik het vak op de vloer. Doel 3 is ons werkterrein. We controleren de toestand van de leidingen, kijken en luisteren of er geen afwijkingen zijn, we wisselen of spoelen filters enz."

Voor Suzy biedt haar werk tal van uitdagingen. Variatie is troef, geen dag is dezelfde. "We krijgen heel veel verantwoordelijkheden en zitten niet in een strak stramien. Eigen initiatieven worden sterk op prijs gesteld. In een team met overwegend mannelijke collega's voel ik me helemaal thuis. Bovendien spreekt het ploegensysteem me erg aan: ik werk drie weken met een vroege-, middag- en late shift en ben daarna drie weken thuis. Dat zorgt voor een mooi evenwicht waarin ik me goed kan vinden. Bij ENGIE zijn alle puzzelstukken op zijn plaats gevallen."

< back to the menu