🌎
Deze vacatureplaatsing is niet beschikbaar in alle websitetalen.

ENGIE Academy, onze getuigenissen

“Ik werk 40 jaar in de industrie en heb daar diverse rollen vervuld in jobdomeinen zoals hoogspanning, laagspanning, GSM-netwerken, datacommunicatie. Dankzij de kansen die ik van ENGIE Solutions gekregen heb voor mijn eigen ontwikkeling was ik steeds bezig opgedane kennis door te geven aan mijn jongere collega’s. Door de oprichting van ENGIE Academy kan ik op een gestructureerde manier lesgeven? met zowel praktische als pedagogische ondersteuning van een team enthousiaste medewerkers.”

Danny VYVEY | Senior Instructor - ENGIE Academy

“Mijn stage Elektrotechnicus duaal bij ENGIE Solutions was heel leerrijk. Daarom ben ik, nadat ik afgestudeerd was aan het Sint-Jozef in Geel, gaan werken voor ENGIE Solutions. Ik ben nog altijd aan het bijleren en ben mijn mentor Tommy, dankbaar voor de vele kansen die ik krijg om door te groeien (cursus E-plan tekenaar, Lead in field, ...). Het duaal leren traject was voor mij de beste keuze omdat ik veel beter kan leren op het terrein waar het echte werk plaatsvindt dan op school.”

Gianni BAELUS | Elektricien - ENGIE Solutions

“Als Co-Pilot ondersteun ik onze projectteams door een intensieve begeleiding van nieuwe werknemers en stagiairs, waaronder ook duaal studenten. Ik zorg voor een continue terugkoppeling tussen werknemer, werf en ENGIE Academy. De behoefte aan bepaalde opleidingen kan op die manier snel gedetecteerd worden en de gevolgde opleidingen kunnen ook snel geëvalueerd worden.”

Franky VERHULST | Project Site Coordinator - ENGIE

“Maximaal inzetten op het verhogen van de competenties van eigen medewerkers, nieuwkomers, studenten en leerkrachten, is een cruciale pijler in de groei van een onderneming en draagt bij tot maatschappelijk verantwoord ondernemen. Opleiden wordt meer en meer het nieuwe rekruteren. Dat ENGIE dit niet alleen wil doen, maar in partnerships met scholen, sectorfondsen, externe opleidingscentra,… is een bijkomende sleutel tot succes. Agoria juicht dan ook het oprichten van een eigen ENGIE Academy enorm toe.

Goedele HUFKENS | AGORIA Expert Opleidings en Competentiebeleid

“Binnen mijn team werk ik steeds aan versterking van jonge talenten. Het opbouwen van een duurzame relatie met technische scholen is daarbij een belangrijke factor. ENGIE Academy helpt de juiste contacten te leggen en assisteert waar nodig om het stageproces in goede banen te leiden. Via dit kanaal heb ik al meerdere jongeren aangeworven. Is er toch nog nood aan extra technische bijsturing? Dan kunnen ze via ENGIE Academy praktijkopleidingen volgen. Dat is niet alleen een investering voor mijn nieuwe medewerkers, maar dus ook voor ENGIE!”

Tommy DE COCK | Senior Project Manager - ENGIE

“We willen als ENGIE Solutions een technische, betrouwbare en gepassioneerde partner zijn voor onze industriële klanten. Passie en betrouwbaarheid zijn elementen waar we sterk op focussen bij nieuwe aanwervingen. Voor de technische bagage van onze medewerkers, leggen we ons vertrouwen in handen van ENGIE Academy, waar ervaren en gedreven lesgevers zorgen voor de juiste klemtonen en een intensieve begeleiding.”

Sven VAN ACKER | Department Manager E&I - ENGIE Solutions

“VDAB heeft een jarenlange waardevolle samenwerking met ENGIE Solutions, o.a. binnen PipeTech Academy & Alliance, voor het opleiden van werkzoekenden en werknemers in diverse technische beroepen. Met ENGIE Academy zal deze samenwerking tussen beide organisaties enkel versterkt worden. Gezamenlijk werkzoekenden hun competenties en talenten laten ontwikkelen en hen blijvende ondersteuning bieden tijdens hun volledig loopbaanpad, is van primordiaal belang. Ondanks COVID-19 blijft de vraag heel hoog naar gedegen opgeleide technici binnen de industrie."

Giovanni Pauwels | Strategic Account Manager Industry - VDAB & voorzitter PipeTech Academy & Alliance.

"Sinds 2015 werkt Vakwijs heel goed samen met ENGIE in regio Gent op het vlak van technische, praktijkgerichte opleidingen. Aanvankelijk werden deze gegeven in de Edutainer: twee aaneengeschakelde, educatieve containers, die fungeerden als praktijkruimte. Nu mogen we deze opleidingen verzorgen in het prachtige nieuwe trainingscentrum van de ENGIE Academy in Desteldonk. Een gestandaardiseerd aanbod van technische opleidingen, zal ongetwijfeld leiden tot een kwalitatief concurrentievoordeel voor ENGIE, in recruitment en in de uitvoering van werken, en ik ben er trots op dat Vakwijs daar nog altijd een belangrijke rol in mag vervullen.”   

Peter van Winssen | Directeur GOFLEX

"Als partnerschool voor stagiaires is Richtpunt campus Hamme, in de wolken met dit initiatief. Het biedt nog meer opportuniteiten om de kwaliteit van ons technisch en beroepsonderwijs te verhogen. Leerlingen en leerkrachten kunnen veel sneller ondergedompeld worden in het reilen en zeilen van bedrijven. Ze leren wat er verwacht wordt van hen. Dit kan onze gekwalificeerde uitstroom alleen maar versterken."

Greet Van Dender | Directeur School Richtpunt campus Hamme